Следвайте Гласове в ТелеграмЗа съжаление, териториалните планове, които са изпратени на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗа съжаление, териториалните планове, които са изпратени на
Коментари Харесай

Йотова за териториалните планове: Не отговарят на Механизма за солидарен преход

Следвайте " Гласове " в Телеграм

За страдание, териториалните проекти, които са изпратени на Европейската комисия не дават отговор на Механизма за взаимен преход. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, във връзка подготвяния избор на съмнение към държавното управление за политиката в бранш „ Енергетика “.

Тя взе участие в откриването на националната научна конференция „ Отец Неофит Рилски – нематериалност, култура, просвета “ в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград, предава Българска телеграфна агенция. 

„ Не дават отговор, тъй като с огромни букви в този механизъм, който беше признат 2020 година, беше записано, че в плавния преход, който ще бъде подкрепят с много съществени финансови средства от страна на Европейския съюз, нито един служащ и нито един район, забележете, няма да бъде зарязан “, съобщи Йотова,

По думите ѝ проектите, които България изпрати, не дават отговор на това най-важно изискване. 

„ Много са сложни договарянията с Европейска комисия и тя доста мъчно се отхвърля от нещо, която самата страна член към този момент е удостоверила един път. Надявам се някой от изискванията да бъдат предоговорени и се надявам някои от дребните и междинните предприятия да могат да работят с европейските средства “, добави Йотова. Тя съобщи, че териториалните ни проекти, изпратени до Брюксел не дават отговор по 3 индикатора:

„ Първо – ние към момента не можем да забележим в изпратеното предложение заместващи мощности, с цел да се подсигурява стабилността на електрическата енергия.

Второ - мощностите, които обезпечават балансите за енергийна сигурност, са освен за страната ни, само че и за целия район.

Трето - по този начин нареченият обществен пакет – какво се дава обещание, по какъв начин ще се извърши, по какъв начин се подсигуряват 4000 работни места? Как ще създадем по този начин, че хората да не излязат от Старозагорско, Пернишко и Кюстендилско “, съобщи още вицепрезидентът.

" Дали ще има избор на съмнение или не, това вземат решение сътрудниците в Народното събрание ", разяснява вицепрезидентът и посочи, че не е имала опция да се запознае с претекстовете за внасянето на избор на съмнение.

„ Но евентуално ще има такава полемика, която ще приключи с гласоподаване, такава каквато е процедурата “, сподели Илияна Йотова.

" По-важен въпрос от вота на съмнение е това до каква степен и по какъв начин страната ще успее да помогне на българските енергетици и миньори. Смятам, че това е наша обща отговорност ", посочи вицепрезидентът.

Източници: БНР, novini.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР